Installatie stappenplan Bodenza gietvloeren

WERKZAAMHEDEN DAG 1

Voorbereiding

 • Bij aankomst plaatsen wij de te verwerken materialen in de daarvoor beschikbare ruimte en richten we onze werkplek in. Wij beschermen deurgrepen en aanwezige, niet verwijderbare meubels in de ruimte om vervuiling en/of beschadiging ervan te voorkomen.
 • Voorbehandeling van de bestaande ondervloeren

  • De ondervloer wordt grondig geschuurd met een industriële schuurmachine. Het schuren zorgt voor oppervlaktevergroting, verwijderd de laatste vervuiling en zorgt voor een optimale hechting van de primer- / schraplaag aan de ondergrond.
  • Na het schuren maken wij de ondervloer stofvrij.
  • Plaatselijke losse, holklinkende, onsamenhangende vloerdelen, gaten ed. worden door ons verwijderd en uitgevlakt met een twee componenten epoxy mortel, de Arturo EP1851 Plintenmortel. Tevens zullen aanwezige scheuren worden hersteld en de benodigde profielen op de vloer worden aangebracht.

  Voorstrijken: primerlaag

  • De eerste laag van de vloerafwerking: Direct na de voorbehandelingen voorzien wij de vloer van een primerlaag van Arturo EP6060 Bouwhars (het verbruik is ca. 250 g/m²). De doorhardingstijd van deze laag is ca. 16 – 24 uur.

  WERKZAAMHEDEN DAG 2

  Voorstrijken: schraplaag

  • De tweede laag van de vloerafwerking: Na voldoende doorharding van de primerlaag (max. 24 uur), voorzien wij de vloer van een schraplaag van Arturo EP6060 Bouwhars gevuld tot maximaal 1:1 met zand 0,1-0,3. (het verbruik is ca. 1000 g/m²). De doorhardingstijd van deze laag is ca. 16 – 24 uur.

  WERKZAAMHEDEN DAG 3

  Vloerafwerking: Gietvloer

  • De tweede laag van de vloerafwerking: Na voldoende doorharding van de primer- / schraplaag (max. 24 uur), schuren we deze laag met een schuurnet K120-180, maken deze stofvrij en gieten de Arturo PU2030 Gietvloer in een laagdikte van 2 mm (het verbruik is ca. 3 kg/m²). De doorhardingstijd van deze laag is ca. 16 – 24 uur.

  WERKZAAMHEDEN DAG 4

  Vloerafwerking: eerste laag toplak

  • De derde laag van de vloerafwerking: Na voldoende doorharding van de Gietvloer (max. 24 uur), voorzien we de gietvloer van de eerste laag Arturo PU7320 Toplak (het verbruik is ca. 100 g/m²). De doorhardingstijd van deze laag is ca. 16 – 24 uur.

  WERKZAAMHEDEN DAG 5

  Vloerafwerking: tweede laag toplak

  • De vierde laag van de vloerafwerking: Na voldoende doorharding van de eerste laklaag (max. 24 uur), schuren we de gehele vloer nogmaals fijn met schuurnet K180, maken deze stofvrij en voorzien we de gietvloer van de tweede laag Arturo PU73720 Toplak (verbruik ca. 100 g/m²).